Ořechové sušenky podávané s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 38 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 11900 mg
- Vitamín A 11900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.
-
2
Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.
-
3
Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
-
4
Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.
-
5
Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.
-
6
Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.