Semifredo s lentilkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Martell cognac
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Mandle loupané
  • 1 hrst Kandované ovoce
  • 2 polévková lžíce Lentilky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 257.9 mg
  • Draslík 88.8 mg
  • Vláknina 1576.8 mg
  • Vitamín A 1576.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.

  • 2

    Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.

  • 3

    Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.

  • 4

    Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.

  • 5

    Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.

  • 6

    Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.

Komentáře k receptu