Semifredo s lentilkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 44 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 257.9 mg
- Draslík 88.8 mg
- Vláknina 1576.8 mg
- Vitamín A 1576.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.
-
2
Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.
-
3
Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.
-
4
Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.
-
5
Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.
-
6
Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.