Sladké tyčky s amoniem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 2 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 20.1 mg
- Vláknina 2230.3 mg
- Vitamín A 2230.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
-
2
Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.
-
3
Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.
-
4
V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.