Španělský ptáček s rýží
Suroviny
- 60 g Slanina anglická
- 400 g Rýže
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Masox
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce sádlo
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 507 g
- Sodík 2173 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 136.3 mg
- Vláknina 5846.3 mg
- Vitamín A 5846.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.
-
2
Okurky podélně přepůlíme.
-
3
Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.
-
4
Maso naklepeme, osolíme a opepříme
-
5
z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
-
6
Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
7
Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
-
8
Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C.
-
9
Podáváme s vařenou rýží.