Španělský ptáček s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina anglická
  • 400 g Rýže
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Masox
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce sádlo
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 507 g
  • Sodík 2173 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 136.3 mg
  • Vláknina 5846.3 mg
  • Vitamín A 5846.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.

  • 2

    Okurky podélně přepůlíme.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.

  • 4

    Maso naklepeme, osolíme a opepříme

  • 5

    z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.

  • 6

    Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 7

    Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.

  • 8

    Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C.

  • 9

    Podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu