Švýcarské makronky
Suroviny
- 90 g Cukr krupice
- 75 g Ořechy lískové
- 75 g Mandle mleté
- 80 g Čokoláda 70% kakao
- 70 g Hrozinky
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 15 ks Třešně kandované
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Rum
- 0.5 polévková lžíce Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 222.4 mg
- Vláknina 5979 mg
- Vitamín A 5979 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
-
2
Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.
-
3
Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.
-
4
Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.
-
5
V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.
-
6
Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.