Jablkové müsli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 24 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 92.1 mg
- Draslík 178.3 mg
- Vláknina 7552.5 mg
- Vitamín A 7552.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme.
-
2
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku.
-
3
V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila.
-
4
Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
-
5
Hromádky podáváme teplé i studené.