Veganský Waldorfský salát
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 ml Mléko sójové
- 100 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sirup rýžový
- 1 ks Celer bulvový
- 4 ks Datle sušené
- 4 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Majonéza veganská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1239 kcal
- Sacharidy 218 g
- Tuky 35 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 545.3 mg
- Vláknina 42697.1 mg
- Vitamín A 42697.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veganská majonéza [61086]:
-
2
Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.
-
3
Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Před použitím uchováme v chladničce.
-
5
Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.
-
6
Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.
-
7
Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.
-
8
Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.