Mrkvovo-jablečný salát s křupavým tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 20 g Zázvor celý
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Wasabi pasta
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 6 polévková lžíce Olej řepkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 11664.5 mg
  • Vitamín A 11664.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava dresinku: Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Jablečný ocet, třtinový cukr, wasabi, sezamový olej, řepkový olej a 2 lžíce vody prošleháme metličkou. Nalijeme na zázvor, promícháme a dochutíme kořením, solí a pepřem.

  • 2

    Osušené tofu nakrájíme na plátky, které necháme asi 20 minut marinovat ve směsi sójové omáčky a javorového sirupu. Plátky během marinování jednou obrátíme.

  • 3

    Nasucho v pánvi orestujeme sezam, vsypeme do misky a necháme vychladnout.

  • 4

    Z očištěné mrkve a omytých jablek nakrájíme škrabkou dlouhé proužky, které v míse promícháme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme sezamový olej a marinované plátky tofu na něm po všech stranách opečeme. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 6

    Mrkvovo-jablečný salát v míse smícháme s dresinkem. Upravíme na talíře spolu s plátky tofu. Salát podáváme posypaný sezamem.

Komentáře k receptu