Cizrnový sendvič se zeleninou
Suroviny
- 250 g Cizrna konzervovaná
- 100 g Majonéza
- 100 g Artyčoky sterilované
- 8 krajíc Toastový chléb - tmavý
- 1 kávová lžička Mořské řasy sušené
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Okurky nakládané
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Droždí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 23 g
- Sodík 4678 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 566.3 mg
- Vláknina 21355.8 mg
- Vitamín A 21355.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Vidličkou ji rozmačkáme a dohladka rozetřeme s majonézou. Do vzniklého pyré vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a na kousky nakrájené artyčoky. Dochutíme čerstvým droždím, sójovou omáčkou, sušenou mořskou řasou, solí a pepřem.
-
2
Toastový chléb nasucho opečeme.
-
3
Druhou oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a okurky nakrájíme na plátky.
-
4
Polovinu opečených krajíčků chleba potřeme cizrnovou pastou, zbylé krajíčky obložíme cibulí, rajčaty, okurkami a listy salátu. Přiklopíme na potřené krajíčky a ihned podáváme.