Řecký salát s cizrnou a tající fetou
Suroviny
- 175 g Cizrna konzervovaná
- 250 g Okurka salátová
- 100 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Ocet vinný červený
- 4 kávová lžička Olej řepkový
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 6 ks Olivy černé
- 3 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Oregano
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 56 g
- Sodík 4240 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 803.1 mg
- Vláknina 39825.4 mg
- Vitamín A 39825.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme.
-
3
Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji.
-
4
Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme.