Řecký jehněčí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 118.4 mg
- Draslík 370.3 mg
- Vláknina 5790.2 mg
- Vitamín A 5790.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1330.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem.
-
2
Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet.
-
3
Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi 5 minut, než maso nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Rajčata, okurky nakrájíme a smícháme s olivami. Rozdělíme na čtyři talíře a přidáme nadrobenou fetu. Nahoru naservírujeme jehněčí maso a posypeme mátovými lístky.