Vanilková omáčka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr vyšleháme se žloutky a špetkou soli do světlé pěny.
-
2
Mléko zahřejeme těsně pod bod varu a polovinu ho za stálého šlehání zamícháme do žloutkové pěny.
-
3
Zašleháme i vanilkový extrakt.
-
4
Nakonec celou směs zašleháme do zbytku horkého mléka.
-
5
Velkou mísu napustíme vodou a přidáme kostky ledu.
-
6
Směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme.
-
7
Poté hrnec se směsí položíme na mísu s ledovou vodou a šleháme do zchládnutí.
-
8
Ochutíme likérem a necháme vychladit v lednici.