Zelný koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Slanina anglická
  • 500 g Zelí kysané
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Špek
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Listové těsto
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 22.6 mg
  • Vláknina 4458.3 mg
  • Vitamín A 4458.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí necháme okapat a poté ho vyždímáme.

  • 2

    Špek nakrájíme na kostičky a smažíme ho. Až pustí tuk, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme dozlatova.

  • 3

    Poté přidáme zelí, kmín, sůl, pepř a med.

  • 4

    Listové těsto vyválíme na dva pláty.

  • 5

    První plát dáme do koláčové formy, dáme plátky slaniny a zelnou směs. Přikryjeme druhým plátem těsta.

  • 6

    Horní díl těsta rozkrájíme, aby se vypařila vlhkost - nařízeneme pruhy nebo třeba do kříže.

  • 7

    Pečeme 25 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu