Mocca roláda
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 100 g Mouka polohrubá
- 100 g Čokoláda mléčná
- 400 ml Smetana na šlehání
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 balení Ztužovač šlehačky
- 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Káva instantní
- 2.5 polévková lžíce Cukr moučka
- 0.5 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 28 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 126.5 mg
- Draslík 168.6 mg
- Vláknina 2502 mg
- Vitamín A 2502 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků.
-
3
Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
-
4
Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení.
-
5
Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme.
-
6
Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem.