Jablečná lízátka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 22 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 386.6 mg
- Vláknina 10760 mg
- Vitamín A 10760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr krupice nasypeme rovnoměrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.
-
2
Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.
-
3
Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.
-
4
Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme smetanu.
-
5
Jablka nakrájíme na kousky, kdo má lžíci na melounové kuličky, použije ji - lízátka pak budou krásně kulatá.
-
6
Jablečné kousky napícháme na špejle a obalíme je v karamelu. Necháme ztuhnout a postup ještě dvakrát opakujeme.
-
7
Čokoládu rozpustíme a karamelová jablíčka omočíme ještě v čokoládě.
-
8
Ořechy nasekáme a čokoládová lízátka v nich obalíme.