Karamelová pavlova

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr třtinový
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mascarpone
  • 7 g Sůl
  • 325 ml Smetana
  • 0.5 ks Grapefruity
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 150.3 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr krupice nasypeme rovnoměrněrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.

  • 2

    Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.

  • 3

    Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.

  • 4

    Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme 75 ml smetany.

  • 5

    Bílky vyšleháme se solí na pevný sníh, vmícháme škrob a třtinový cukru. Nakonec i připravený karamel.

  • 6

    Směs rozetřeme v dortové formě vystlané pečícím papírem a pečeme 75 minut na 150 °C. Necháme v troubě vychladnout.

  • 7

    Mascarpone vyšleháme s 250 ml smetany v hladký krém, přidáme moučkový cukr.

  • 8

    Mascarpone rozprostřeme na upečenou bílkovou směs a ozdobíme oloupaný grepem.

Komentáře k receptu