Karamelová pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 25 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 150.3 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr krupice nasypeme rovnoměrněrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.
-
2
Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.
-
3
Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.
-
4
Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme 75 ml smetany.
-
5
Bílky vyšleháme se solí na pevný sníh, vmícháme škrob a třtinový cukru. Nakonec i připravený karamel.
-
6
Směs rozetřeme v dortové formě vystlané pečícím papírem a pečeme 75 minut na 150 °C. Necháme v troubě vychladnout.
-
7
Mascarpone vyšleháme s 250 ml smetany v hladký krém, přidáme moučkový cukr.
-
8
Mascarpone rozprostřeme na upečenou bílkovou směs a ozdobíme oloupaný grepem.