Pomazánka z uzené makrely s paprikovým salátem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo
  • 50 ml Smetana
  • 1 ks Makrela uzená
  • 3 ks Šalotka
  • 4 ks Paprika
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 903.3 mg
  • Vláknina 1259 mg
  • Vitamín A 1259 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu zbavíme kůže a kostí a maso nadrtíme vidličkou.

  • 2

    Smetanu vyšleháme.

  • 3

    Rybu smícháme s nasekanou šalotku, solí, pepřem, šťávou z poloviny citronu (množství dle chuti) a nakonec lehce vmícháme i ušlehanou smetanu.

  • 4

    Necháme 30 minut v pokojové teplotě.

  • 5

    Papriky pečeme 30 minut na 200 °C, poté ještě horké zabalíme do igelitového sáčku a necháme zpařit.

  • 6

    Papriky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s petřželkou, osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou.

  • 7

    Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu s paprikovým salátem (nebo můžeme papriky nandat na namazané pečivo).

Komentáře k receptu