Pomazánka z uzené makrely s paprikovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 22 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 903.3 mg
- Vláknina 1259 mg
- Vitamín A 1259 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu zbavíme kůže a kostí a maso nadrtíme vidličkou.
-
2
Smetanu vyšleháme.
-
3
Rybu smícháme s nasekanou šalotku, solí, pepřem, šťávou z poloviny citronu (množství dle chuti) a nakonec lehce vmícháme i ušlehanou smetanu.
-
4
Necháme 30 minut v pokojové teplotě.
-
5
Papriky pečeme 30 minut na 200 °C, poté ještě horké zabalíme do igelitového sáčku a necháme zpařit.
-
6
Papriky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s petřželkou, osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou.
-
7
Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu s paprikovým salátem (nebo můžeme papriky nandat na namazané pečivo).