Candát v bazalkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta naporcujeme na 6 filet.
-
2
Šalotku nakrájíme nadrobno, zalijeme vínem a podusíme doměkka.
-
3
Přidáme smetanu a vaříme 4 minuty na silnějším plameni.
-
4
Poté snížíme plamen a přidáme 70 g másla a nasekanou bazalku.
-
5
Filety osmažíme na zbytku másla dozlatova.
-
6
Filety podáváme s bazalkovou omáčkou.