Candát v bazalkové omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana
  • 1 ks Candát obecný
  • 1 ks Šalotka
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta naporcujeme na 6 filet.

  • 2

    Šalotku nakrájíme nadrobno, zalijeme vínem a podusíme doměkka.

  • 3

    Přidáme smetanu a vaříme 4 minuty na silnějším plameni.

  • 4

    Poté snížíme plamen a přidáme 70 g másla a nasekanou bazalku.

  • 5

    Filety osmažíme na zbytku másla dozlatova.

  • 6

    Filety podáváme s bazalkovou omáčkou.

Komentáře k receptu