Koláč ze sladkých brambor a banánů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 26 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 164.3 mg
- Draslík 556.8 mg
- Vláknina 14166.7 mg
- Vitamín A 14166.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
Brambory a banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a rozmixujeme do pyré.
-
3
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem umixujeme do pěny.
-
4
Pyré se zbylým změklým máslem, rumem a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku, vymícháme dohladka.
-
5
Těsto vlijeme do vymazané formy, kterou vložíme do větší nádoby s vodou a pečeme zhruba hodinu.
-
6
Upečený koláč necháme ve formě vychladnout. Poté jej vyklopíme na servírovací mísu a ze všech stran potřeme zavařeninou, kterou jsme nechali rozpustit.