Koláč ze sladkých brambor a banánů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 500 g Banány
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Marmeláda malinová
  • 700 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 164.3 mg
  • Draslík 556.8 mg
  • Vláknina 14166.7 mg
  • Vitamín A 14166.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Brambory a banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a rozmixujeme do pyré.

  • 3

    Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem umixujeme do pěny.

  • 4

    Pyré se zbylým změklým máslem, rumem a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku, vymícháme dohladka.

  • 5

    Těsto vlijeme do vymazané formy, kterou vložíme do větší nádoby s vodou a pečeme zhruba hodinu.

  • 6

    Upečený koláč necháme ve formě vychladnout. Poté jej vyklopíme na servírovací mísu a ze všech stran potřeme zavařeninou, kterou jsme nechali rozpustit.

Komentáře k receptu