Marinovaný pstruh s koprovou remuládou
Suroviny
- 70 g Dijónská hořčice
- 350 g Hrášek
- 120 g Olej řepkový
- 100 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Ocet
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kapary
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Makrela obecná
- 1 ks Cibule červená
- 5 ks Máta
- 1 ks Kari
- 2 ks žloutek
- 1 polévková lžíce Kopr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 4102 mg
- Vitamín A 4102 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby nakrájíme na filety.
-
2
Cibuli nakrájíme na drobno.
-
3
Ocet smícháme se lžičkou soli, cukrem a hořčicí. Mícháme až se cukr rozpustí a přidáme hořčicí.
-
4
Touto remuládou potřeme ryby a necháme 5 dní marinovat v nádobě s víčkem.
-
5
Nyní si připravíme koprovou remuládu: všechny ingredience musí být vychlazené. Do mixéru dáme žloutky, šťávu z poloviny citronu, lžičku soli, kari koření, kapary a rozmixujeme. Za stálého mixování postupně přiléváme řepkový olej. Propasírujeme přes husté sítko. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
-
6
Nakonec si připravíme hráškové pyré: rozmražený hrášek rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, vývarem a olivovým olejem. Osolíme. Propasírujeme přes jemné sítko a necháme v lednici ztuhnout.
-
7
Rybu vyjmeme z remulády a omyjeme. Krátce ji osmahneme.
-
8
Podáváme s hráškovým pyré potřené remuládou z kopru.