Koláč s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 125 g Cukr krupice
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 80 ml Likér pomerančový
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 290.8 mg
  • Draslík 227.6 mg
  • Vláknina 2824.7 mg
  • Vitamín A 2824.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170°C.

  • 2

    Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme žloutky a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 3

    Do žloutkové směsi po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 4

    Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zda je dort upečený, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli nelepí, je upečené.

  • 5

    V mezičase si rozmícháním všech přísad připravíme polevu.

  • 6

    Upečený dort na několika místech propícháme vidličkou, polijeme polevou a necháme ve formě vychladnout.

Komentáře k receptu