Pomerančové madlenky v čokoládě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks žloutek
  • 0.5 ks Pomeranč
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 39.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

  • 2

    Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a 100 g rozpuštěného másla.

  • 3

    Poté vmícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 4

    Naplníme formičky na pracny (které vymažeme) a pečeme na 185 °C asi 13 minut.

  • 5

    Až trochu vychladnou, namáčíme je z horní strany do čokolády, kterou jsme rozpustili s 20 g másla.

Komentáře k receptu