Dýňové koblížky
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Dýně
- 700 g Mouka pšeničná hladká
- 7 g Pepř černý mletý
- 50 g Cukr moučka
- 300 g Zakysaná smetana
- 7 g Sůl
- 150 g Tvaroh měkký
- 29.17 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Zázvor
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks žloutek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1187 kcal
- Sacharidy 189 g
- Tuky 37 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 578.9 mg
- Vláknina 1084 mg
- Vitamín A 1084 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.
-
2
Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
-
3
Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.
-
4
Postupně zašleháme vejce i žloutky.
-
5
Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.
-
6
Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.
-
7
Nakonec vmícháme mouku.
-
8
Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.