Máslové voňavé sušenky s levandulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo
  • 100 g Cukr krupice
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Třtinový cukr
  • 1.5 polévková lžíce Levandule - květ
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.5 mg
  • Vláknina 3685.5 mg
  • Vitamín A 3685.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sušené levandule otrháme lísky i květy (1.5 lžíce). V míse nejdříve smícháme máslo s květy i lístky, pak máslo vyšleháme. Přidáme cukr, znovu šleháme a nakonec přimícháme mouku. Těsto si dáme na vál a velice rychle ho zpracujeme na hladké těsto. Pokud se bude lepit, podsypeme ho moukou. Vypracované těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do ledničky na 1 hodinu.

  • 2

    Ztuhnuté těsto vyjmeme z lednice, vytvoříme z něj 2 válečky dlouhé asi a 15 cm, které obalíme třtinovým cukrem, pak je zabalíme znovu do fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 160°C. 2-3 plechy vytřeme máslem. Ztuhnuté válečky těsta nakrájíme na kolečka, z každého válečku 20 kusů. Poklademe je na plechy. Sušenky pečeme dozlatova 15-20 minut v horkovzdušné troubě. Upečené sušenky nadzdvihneme ještě horké špičkou nože a necháme je vychladnout.

Komentáře k receptu