Salát z fazolí s uzeným pstruhem
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
- 200 g Polníček
- 200 g Pstruh uzený
- 200 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Klobása Chorizo
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kopr
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 13 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 224 mg
- Vláknina 100 mg
- Vitamín A 100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme den předem, poté uvaříme doměkka. Poté zakápneme octem a olejem.
-
2
Česnek utřeme se solí a vmícháme ho do ještě horkých fazolí.
-
3
Klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme nasucho v pánvi.
-
4
Pstruha natrháme na kousky.
-
5
Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a pepřem.
-
6
Všechno smícháme a rozdělíme na porce.
-
7
Podáváme posypané libovolnou bylinkou.