Věnečky se žloutkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 17 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 43.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
-
2
Máslo a 260 ml mléka dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
-
3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
-
4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
-
5
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme dva kroužky přes sebe a uzavřít.
-
6
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
-
7
Zbylé mléko ohřejeme.
-
8
Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí.
-
9
Upečené věnečky rozpůlíme a naplníme krémem. Vršky jim namočíme v rozpuštěném fondánu.