Piškotová roláda, která se povede
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 33 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 72.6 mg
- Vláknina 845.5 mg
- Vitamín A 845.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh.
-
2
Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.
-
3
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
-
4
Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.
-
5
Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.
-
6
Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.