Koláč s granátovým jablkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 220 g Horká čokoláda
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Smetana
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 148.7 mg
  • Vláknina 5316.7 mg
  • Vitamín A 5316.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.

  • 3

    Čokoláru rozpustíme ve smetaně, vmícháme máslo. Necháme ztuhnout v lednici, poté vyšleháme a naneseme na upečený korpus.

  • 4

    Granátové jablko rozebereme na jadérka a ty pak nasypeme na krém.

  • 5

    Vychladíme a je hotovo.

Komentáře k receptu