Světlý koláč s broskvemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 100 g Perník
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr třtinový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 6 ks Broskve
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 63.1 mg
  • Vláknina 3083.3 mg
  • Vitamín A 3083.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.

  • 3

    Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.

  • 4

    Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.

  • 5

    Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Komentáře k receptu