Světlý koláč s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 17 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 45.9 mg
- Draslík 63.1 mg
- Vláknina 3083.3 mg
- Vitamín A 3083.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
2
Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.
-
3
Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.
-
4
Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.
-
5
Pečeme na 180 °C asi 35 minut.