Koláč s třešňovou marmeládou
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 250 g Cukr krupice
- 350 g Cukr krystal
- 250 g marmeláda třešňová
- 250 ml Mléko polotučné
- 125 ml Olej rostlinný
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 79.3 mg
- Vláknina 3083.3 mg
- Vitamín A 3083.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
2
Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 20 minut na 180 °C.
-
3
Bílky smícháme se škrobem a cukrem krystal a vyšleháme v tuhou pěnu.
-
4
Koláč potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem naneseme bílkovou pěnu. Pečeme 20 minut na 150 °C.
-
5
Vychladnout necháme v troubě, u které jsme otevřeli dvířka (aby nám pěna nespadla).