Revani s ořechy a medem
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
- 500 g Mouka pšeničná hrubá
- 5 g Sůl
- 200 g Máslo čerstvé
- 180 g Cukr krupice
- 70 g Med včelí
- 180 g Cukr krystal
- 10 g Cukr moučka
- 180 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Jedlá soda
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Hřebíček
- 1 ks Citrony
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 28 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 5058.3 mg
- Vitamín A 5058.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme špetku soli.
-
2
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny.
-
3
Bílky vyšleháme v tuhý sníh.
-
4
Do máslové směsi postupně zapracujeme 1 lžičku kůry z citronu, moučnou směs, mleté ořechy (pár si jich necháme v celku na ozdobu) a řecký jogurt.
-
5
Těsto dáme do hlubšího plechu a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
-
6
Mezitím smícháme 200 ml vody, kůru z poloviny citronu, med, cukr krystal a vše přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme ještě 2 minuty.
-
7
Hotovou buchtu propícháme na několika místech špejlí, přelijeme sirupem a ozdobíme ořechy.
-
8
Podáváme studené posypané moučkovým cukrem.