Revani s ořechy a medem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Ořechy vlašské
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 g Sůl
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 70 g Med včelí
  • 180 g Cukr krystal
  • 10 g Cukr moučka
  • 180 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Jedlá soda
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 169.9 mg
  • Vláknina 5058.3 mg
  • Vitamín A 5058.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme špetku soli.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny.

  • 3

    Bílky vyšleháme v tuhý sníh.

  • 4

    Do máslové směsi postupně zapracujeme 1 lžičku kůry z citronu, moučnou směs, mleté ořechy (pár si jich necháme v celku na ozdobu) a řecký jogurt.

  • 5

    Těsto dáme do hlubšího plechu a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

  • 6

    Mezitím smícháme 200 ml vody, kůru z poloviny citronu, med, cukr krystal a vše přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme ještě 2 minuty.

  • 7

    Hotovou buchtu propícháme na několika místech špejlí, přelijeme sirupem a ozdobíme ořechy.

  • 8

    Podáváme studené posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu