Pečeně na česneku
Suroviny
- 200 g Šalotka
- 300 g Hrášek
- 300 g Brambory
- 100 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Tymián
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová pečeně
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 78 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 1226.7 mg
- Vláknina 4230 mg
- Vitamín A 4230 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Maso osolíme, opepříme, přivážeme k němu tymián a orestujeme na dvou lžících másla ze všech stran. Dáme do pekáče.
-
2
2) Do pekáče přidáme plechovku rajčat, nasekaný česnek a šalotky, koření a 150 ml vody.
-
3
3) Pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu.
-
4
4) Brambory i hrášek uvaříme, přidáme k nim mléko a máslo a připravíme z nich pyré.
-
5
5) Z vypečené šťávy z masa vyjmeme koření a povaříme ji na správnou hustotu. Podáváme.