Pečeně na česneku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šalotka
  • 300 g Hrášek
  • 300 g Brambory
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Tymián
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 1226.7 mg
  • Vláknina 4230 mg
  • Vitamín A 4230 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Maso osolíme, opepříme, přivážeme k němu tymián a orestujeme na dvou lžících másla ze všech stran. Dáme do pekáče.

  • 2

    2) Do pekáče přidáme plechovku rajčat, nasekaný česnek a šalotky, koření a 150 ml vody.

  • 3

    3) Pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu.

  • 4

    4) Brambory i hrášek uvaříme, přidáme k nim mléko a máslo a připravíme z nich pyré.

  • 5

    5) Z vypečené šťávy z masa vyjmeme koření a povaříme ji na správnou hustotu. Podáváme.

Komentáře k receptu