Drobenkové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 25 g Cukr krupice
  • 20 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme.

  • 2

    V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.

Komentáře k receptu