Tříbarevná buchta s tvarohem
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 200 g Hera
- 500 g Tvaroh měkký
- 400 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 100 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Rozinky
- 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Kakao
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 24 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 103.8 mg
- Vláknina 5100 mg
- Vitamín A 5100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme kakaové těsto: Heru vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme tolik vody, aby vzniklo nepříliš řídké těsto.
-
2
Kakaové těsto rozprostřeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
-
3
Připravíme směs: Tvaroh vymícháme s vejci a cukrem dohladka a zlehka přimícháme rozinky. Směs rozprostřeme na těsto na plechu.
-
4
Nakonec připravíme světlé těsto: Cukr vyšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a tolik vody, aby vzniklo hustší těsto. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Světlé těsto naneseme na tvarohovou směs.
-
5
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.