Kynutá slaninová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 72 mg
- Vláknina 3191.7 mg
- Vitamín A 3191.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.
-
2
Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.
-
3
Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.
-
4
Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.