Žloutkové věnečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 5 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 34.6 mg
- Vláknina 560 mg
- Vitamín A 560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.
-
2
Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.
-
3
Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.
-
4
Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.
-
5
Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka