Žloutkové věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 90 g Máslo
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Solamyl
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 34.6 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.

  • 2

    Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.

  • 3

    Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.

  • 4

    Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.

  • 5

    Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka

Komentáře k receptu