Jogurtový krém s rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 180 g Bílý jogurt
  • 600 g Reveň (Rebarbora)
  • 200 g Cukr krupice
  • 10 ml Sirup malinový
  • 100 ml Smetana ke šlehání
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 balení Vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 577.3 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou rebarboru pokrájíme na špalíčky, v kastrole podlijeme vodou, přidáme cukr, sirup a citronovou kůru a zvolna pod poklicí rozdusíme doměkka.

  • 2

    Pak zakapeme citronovou šťávou, vmícháme solamyl, krátce povaříme a za stálého šlehání necháme vychladnout.

  • 3

    Vmícháme jogurt, do tuha našlehanou smetanu a vanilkový cukr. Krém necháme před podáváním důkladně vychladit.

Komentáře k receptu