Domácí šlehačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku zahřejeme mléko k bodu varu a přidáme nakrájené máslo. Šleháme nebo mixujeme asi 3 minuty.
-
2
Potom směs přelijeme do misky a po vychladnutí dáme na 1 hodinu do mrazáku.
-
3
Po vyjmutí z mrazáku směs ušleháme dotuha.