Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2057 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 113.9 mg
- Vláknina 5796.5 mg
- Vitamín A 5796.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.
-
2
Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.
-
3
Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.
-
4
Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.
-
5
Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.