Sterilované rybí karbanátky
Suroviny
- 3000 g Kapr obecný
- 100 g Strouhanka
- 3500 ml Voda pitná
- 300 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Hořčičné semínko
- 3 kávová lžička Sůl
- 10 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 20 ks Pepř černý celý
- 4 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 10 ks Nové koření
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 48 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 247.1 mg
- Draslík 1050.1 mg
- Vláknina 1543.8 mg
- Vitamín A 1543.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.
-
2
Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
-
3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
-
4
Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).
-
5
Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.