Sterilovaná vepřová krkovice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 64 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 367.5 mg
- Vitamín A 367.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
-
2
Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv.
-
3
Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody
-
4
Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené.
-
5
Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut.