Sterilovaná vepřová krkovice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Vepřová krkovička
  • 60 g Vepřové sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 367.5 mg
  • Vitamín A 367.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem

  • 2

    Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv.

  • 3

    Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody

  • 4

    Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené.

  • 5

    Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut.

Komentáře k receptu