Newyorský cheesecake
Suroviny
- 125 g Sušenky BeBe světlé jemné
- 45 g Máslo
- 230 g Sýr krémový
- 200 g Máslo
- 250 g Zakysaná smetana
- 230 g Cukr moučkový
- 125 ml Smetana ke šlehání
- 1 kávová lžička Whiskey
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1335 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 49 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 462.5 mg
- Draslík 185.8 mg
- Vláknina 2187.5 mg
- Vitamín A 2187.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
-
2
Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus.
-
3
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut.