Sledi v kořeněné marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 59.5 mg
- Vláknina 850.3 mg
- Vitamín A 850.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě nakrájené na řezy namočíme do osoleného maléka na 3 hodiny. Potom je vyjmeme, necháme okapat a lehce osušíme utěrkou.
-
2
Sledě potřeme hořčicí a zabalíme do závitků kůží ven. Upevníme párátky a ryby vložíme do vhodné mísy.
-
3
Roztlučeme kuličky pepře, jalovce a nového koření. Vložíme je do hrnce spolu s nažkami kopru, svazkem bylin, na plátky nakrájenou cibulí a octem. Zprudka uvedeme do varu a potom zvolna povaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme svazek bylin.
-
4
Do povařené marinády vmícháme olej a přelijeme jí sledě. Přikryté uložíme do chladničky a podáváme za 3-4 dny.