Mramorové mini bábovičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 30 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 112.5 mg
- Vláknina 5087.5 mg
- Vitamín A 5087.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na 12 kusů muffin vyložíme papírovými košíčky.
-
2
Omyjeme a osušíme pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Rozkrojíme ho na polovinu, vyjmeme semínka, vymačkáme šťávu, kůru nastrouháme. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí, promícháme s pomerančovou kůrou. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s žloutky, cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně do másla přimícháme připravenou mouku, pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků. Rozdělíme na polovinu, do jedné z nich přimícháme 2 lžíce kakaa. Střídavě do košíčků naléváme pomocí lžíce světlé a tmavé těsto do výšky dvou třetin košíčků. Vidličkou těsto zlehka promícháme (tak utvoříme mramorovou mozaiku).
-
3
Lískové oříšky posekáme na malé kousky, povrch těsta jimi posypeme.
-
4
Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na teplotu 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme chvíli vychladnout, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.