Mramorové mini bábovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 275 g Mouka polohrubá
  • 60 g Lískové ořechy
  • 140 g Cukr krupice
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Pomeranč
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 112.5 mg
  • Vláknina 5087.5 mg
  • Vitamín A 5087.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 kusů muffin vyložíme papírovými košíčky.

  • 2

    Omyjeme a osušíme pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Rozkrojíme ho na polovinu, vyjmeme semínka, vymačkáme šťávu, kůru nastrouháme. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí, promícháme s pomerančovou kůrou. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s žloutky, cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně do másla přimícháme připravenou mouku, pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků. Rozdělíme na polovinu, do jedné z nich přimícháme 2 lžíce kakaa. Střídavě do košíčků naléváme pomocí lžíce světlé a tmavé těsto do výšky dvou třetin košíčků. Vidličkou těsto zlehka promícháme (tak utvoříme mramorovou mozaiku).

  • 3

    Lískové oříšky posekáme na malé kousky, povrch těsta jimi posypeme.

  • 4

    Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na teplotu 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme chvíli vychladnout, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu