Australský kuřecí salát s melounem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Meloun žlutý
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Čekanka
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 4 polévková lžíce Řeřicha
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 632.4 mg
- Vláknina 3381.5 mg
- Vitamín A 3381.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout.
-
2
Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře.
-
3
Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky.
-
4
Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme.
-
5
Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy.