Sushi s rybou a vařenou mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 2 g Sůl
  • 7 g Cukr krupice
  • 100 g Filé rybí
  • 150 g Okurka salátová
  • 40 g Řasa Nori
  • 250 g Rýže dušená
  • 10 g Wasabi pasta
  • 50 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 83.8 mg
  • Vláknina 5185 mg
  • Vitamín A 5185 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé pokrájíme na tenké plátky, salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na plátečky, mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem, vodou, přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Scedíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, poklademe plátky ryby, plátky okurky, navrch naneseme vařenou mrkev, pomocí podložky zarolujeme do závitku, okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitek rozkrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu