Sushi s houbami shiitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Shiitake houby
  • 15 g Cukr krupice
  • 60 g Pažitka
  • 250 g Rýže dušená
  • 40 g Řasa Nori
  • 10 g Wasabi pasta
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 148.4 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, odkrojíme tvrdé nožičky, klobouky vložíme do kastrůlku, přilijeme sójovou omáčku, vodu, rýžové víno, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme nadrobno.

  • 2

    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch nasypeme houby, pažitku a pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku.

  • 3

    Závitek nakrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu