Sushi s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 206.8 mg
- Vláknina 4496 mg
- Vitamín A 4496 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.