Kornoutky nori s rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Shiitake houby
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Rýže dušená
  • 5 g Wasabi pasta
  • 10 g Zázvor celý
  • 40 g Řasa Nori
  • 4.2 g Olej sezamový
  • 15 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141.5 mg
  • Vláknina 4835 mg
  • Vitamín A 4835 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby osušíme, odkrojíme nohy, klobočky trochu pokrájíme, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nastrouháme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev a osmahneme. Mrkev vyjmeme, do oleje vložíme houby a smažíme, dokud houby nezměknou. Houby poté vyjmeme, vložíme do misky, přidáme mrkev, dušenou rýži, zázvor, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme pastu wasabi a promícháme.

  • 2

    Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme rizotem a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu