Kornoutky nori s garnáty a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Hrachové lusky
  • 180 g Mrkev kořen
  • 250 g Ředkev bílá
  • 4 g Sůl
  • 120 g Garnát obecný
  • 60 g Majonéza sójová
  • 180 g Rýže dušená
  • 40 g Řasa Nori
  • 15 g Wasabi pasta
  • 700 ml Voda pitná
  • 30 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 8314 mg
  • Vitamín A 8314 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrachové lusky omyjeme, podélně rozřízneme napůl, mladou mrkvičku omyjeme, rozkrájíme na plátky, ředkev omyjeme a také nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme, minutu povaříme. Vyjmeme z kastrůlku a necháme vychladnout. Do téže vody vložíme garnáty, povaříme 4 minuty. Vyloupneme, vyjmeme střívko a necháme vychladnout. Zeleninu s garnáty vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sójovou majonézu a promícháme.

  • 2

    Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme zeleninovou směs s garnáty, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu