Kornoutky nori s garnáty a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 116 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 345.5 mg
- Vláknina 8314 mg
- Vitamín A 8314 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrachové lusky omyjeme, podélně rozřízneme napůl, mladou mrkvičku omyjeme, rozkrájíme na plátky, ředkev omyjeme a také nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme, minutu povaříme. Vyjmeme z kastrůlku a necháme vychladnout. Do téže vody vložíme garnáty, povaříme 4 minuty. Vyloupneme, vyjmeme střívko a necháme vychladnout. Zeleninu s garnáty vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sójovou majonézu a promícháme.
-
2
Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme zeleninovou směs s garnáty, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.